Hvordan bliver fremtidens emballager mere bæredygtige? Nu også online!

 

Hvordan bliver fremtidens emballager mere bæredygtige?

Kom og vær med fysisk eller deltag i mødet online 30. september, når Dansk Materiale Netværk, Vejle Erhverv og Food Innovation House inviterer til gå-hjem-møde.

Intentionerne kan være de allerbedste, når man som producent forsøger at gøre det rigtige. Det kan være en jungle at finde rundt i, hvilke materialer der rent faktisk er de mest bæredygtige og cirkulære. Og hvor cirkulære er forbrugerne overhovedet? Og er biopolymere i emballager godt eller skidt? Det er blot nogle af de spørgsmål, der bliver belyst og forsøgt svaret på, når eksperterne går på scenen og giver dig et overblik over situationen.

 

Indlæg 1
Fremtidens bæredygtige fødevareemballager
– nyeste trends og forskning

1. EU’s nye emballagedirektiv og affaldsdirektiv om bl.a.:
– Udvidet producentansvar
– I 2025 skal 55 % af husholdningsaffaldet genanvendes
– I 2030 er målet 60 %

2. Teknologier indenfor fødevareemballager som virksomhederne kan bruge til at overholde de nye direktiver. Herunder erstatning af flerlagsfolier – og sikre de samme egenskaber som flerlagsfolier har.

3. Teknologier, der kan forlænge fødevarens holdbarhed

4. Anvendelse af recycled plast til fødevareemballage

 

Indlæg 2
Bioplast – Er det fremtidens bæredygtige plast?

1. Gennemgang af de forskellige typer af bio-plast
2. Er bioplast mere bæredygtigt end konventionelt plast?


Program

Kl. 14.45 Ankomst og kaffe

Kl. 14.55 Velkomst
Emballage og bæredygtighed

Kl. 15.00 Fremtidens bæredygtige fødevareemballager – Nyeste trends og forskning v/Hülya fra Dansk Materiale Netværk

Kl. 15.20 Kaffe BKI genanvendelig kaffepose v/Head of marketing Anders Fisker

Kl. 15.35 Bioplast
– fremtidens bæredygtige plast?
v/Hülya fra Dansk Materiale Netværk

Kl. 16.00 Cellugy, bionedbrydelig biofolio v/ Engagement Manager Serena Leka

Kl. 16.15 Pause – Kaffe og kage

Kl.16.45 Vil forbrugerne betale mere for bæredygtig emballage? v/Aarhus Universitet, MAPP Centeret ved Polymeros Chrysochou

Kl. 17.10 C-Voucher (projektansøgningsmulighed)
v/Ditte Veise, Vejle Erhverv

Kl. 17.20 Case vedr. C-Voucher Brannatura v/founder Sander Sieuwerts

Kl. 17.30 Network – mulighed for at tale med de ovennævnte

Kl. 18.00 Slut

Mødet afholdes i Food Innovation House og deltagelse er gratis.

Vejle Erhverv, Vejle Kommune vil tage situationsbilleder og indsamle underskrifter til arrangementet, der er finansieret af Horizon 2020 projektet, C-Voucher. Vejle Kommune behandler personoplysninger om dig i forbindelse med arrangementet, da Vejle Kommune er partner i C-Voucher projektet.

Ønsker du at deltage online, skal du efter tilmelding her sende en mail til event@foodinnovationhouse.dk med ønske om online deltagelse og reference til netop dette arrangement. Så sender vi dig fluks et link.

Hent printvenligt program her