Webinar – IT og teknologi som driver for den grønne omstilling

It er en af tidens helt store klimasyndere – samtidig er it et godt bud på det, der netop kan løse klimaudfordringerne.

Webinaret er forløber for en konference om IT og grøn omstilling, der afholdes den 18. november i Dandy Business Park i Vejle.

F.eks. ved vi, at automatisering og digitalisering i form af kunstig intelligens og robotter kan nedbringe CO2-udledningen markant på en lang række områder. Og I Huawais rapport ”Accelerating SDGs through IC”, fremgår det, at der er en direkte sammenhæng mellem et lands udbredelse af it-løsninger, og hvor langt det pågældende land er i forhold til opfyldelse af verdensmålene.

Hvis vi virkelig vil standse klimaforandringerne, må vi se fremad og omfavne de teknologiske fremskridt ved at udvikle os ud af problemerne – og ikke mindst ved at udbrede de teknologier, der allerede er opfundet.

Hør prodekan på Det Tekniske Fakultet for IT og design på Aalborg Universitet Jakob Stoustrup fortælle om, hvordan han selv arbejder på at reducere sit eget CO2-aftryk, men samtidig mener, at der skal sættes turbo på udviklingen af nye teknologiske løsninger, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at nå de ambitiøse klimamål, vi har sat os.

Webinaret afholdes den 5. maj kl. 15.00-16.00 i samarbejde med it-forum og Computerworld Events.

Tilmeld dig hos it-forum: https://www.itforum.dk/vis_arrangement.asp?AjrDcmntId=4716#.Xqa46UxuJXY

Du kan møde:
Jakob Stoustrup, prodekan for Det Tekniske Fakultet for IT og design, Aalborg Universitet.