
Sundhed, forebyggelse og tarme i topform
Foredrag 4. november kl. 14.00–17.00 i Quantum i AI Innovation House
Gå ikke glip af dette top-aktuelle foredrag, hvor du bliver klogere på det igangværende paradigmeskifte fra reaktiv ’sick-care’ til proaktiv ’self-care’, når tre skarpe eksperter på området deler ud af deres enorme viden på området.
Forebyggelse og optimering
Forebyggelse kan bl.a. ske gennem kost og optimering af livsstil. Nye teknologier på markedet giver mulighed for at skræddersy tilskud og kost på baggrund af individuelle data målt i blod, spyt og urin.
Tarmen og immunforsvar
At man kan blive syg af bakterier, ved de fleste, der har prøvet
at bruge mere af deres ferie på at studere indersiden af et egyptisk toilet end på at se faraoernes mægtige pyramider.
I dag ved man dog, at langt de fleste bakterier ikke gør os syge. Tværtimod så viser de sig at være altafgørende for, at vi kan holde os raske. De gode bakterier hjælper dig med at skrue op eller ned for indstillings-knapperne til dit immunforsvar. I din tarm bor omkring 100 billioner bakterier. De seneste år er de trådt helt frem i rampelyset, for meget tyder på, at de både styrer dit taljemål, dit immunforsvar og dine tanker. En tarm i topform giver lugtfri prutter. En femtedel af os har for få forskellige bakterier i vores tarme.
Fermentering og sundhed
Ved fermentering omdanner mikroorganismer som fx mælkesyrebakterier sukkeret i grøntsager til bl.a. mælkesyre, eddikesyre og kuldioxid. Det gør fødevaren sur og beskytter mod vækst af uønskede forrådnelsesbakterier og sygdomsbakterier, som ikke kan vokse i tilstrækkeligt sure fødevarer. Derfor er det vigtigt at sørge for, at mælkesyrebakterierne har gode muligheder for at vokse i fødevaren, og at de uønskede mikroorganismer, der også findes naturligt på grøntsagerne, har mindre gode muligheder. De mælkesyrebakterier, der oftest dominerer i fermentering af madvarer, er sunde. De har en probiotisk effekt. Det vil sige, at de mindsker risiko for diarré, og får lettere ved at nedbryde mælkesukker.
Program
Kl. 14.00
Livsstilssygdomme – 80% af de største kan forebygges
v/Mikkel T. Jørgensen
Founder og CEO Biowatch
—————————o—————————
Kl. 15.00
Madens betydning for hvad dine milliarder af sundhedsfremmende tarmbakterier gør for dit helbred
v/Oluf Borbye Pedersen
Professor, dr.med., Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter, Københavns Universitet
—————————o—————————
Kl. 16.00
Fermentering af planter med sundhedseffekt
v/Rikke Matthiesen
Project Manager, Fermentationexperts
—————————o—————————
Er du blevet nysgerrig efter at vide mere?
Tilmeld dig her på siden.
Arrangementet er gratis.
Det hele finder sted i AI Innovation House.
Du finder printvenlig udgave af programmet her.