Plantebaserede søde sager
Foredrag 25. november kl. 14.00–16.00 i Food Innovation House
Kan plantebaserede kager smage godt? Hvad med fløden og smørret kan det virkelig være plantebaseret? Og smager det godt?
Bønner, ærter og linser er fulde af proteiner og gode fibre, men også flere vitaminer og mineraler. At bage med bønner er også næringsmæssigt smart, når det kommer til protein. Proteiner i korn og proteiner i bælgfrugter ser forskellige ud, men kroppen har brug for dem alle. Når vi indtager dem sammen, supplerer de hinanden og får en større positiv indvirkning på kroppen, end hvis vi spiser dem hver for sig.
Hvilke nye typer proteinkilder findes der? Kan man producere protein fra metangas – kan disse proteiner have sødende egenskaber som kan bruges konfekture?
Tilmeld dig dette arrangement og bliv meget klogere.
Program
Kl. 14.00 Nye protein ingredienser fra natur-/biogas, ved Michael Jensen, Group Senior Vice-President Unibio
Det kan være svært helt at forstå ideen om at spise protein, der er udviklet ud af den bare luft. Men det er ikke desto mindre den ekstremt forenklede forklaring på Unibio’s produkt Uniprotein® og andre ingredienser. Den nye proteinkilde er udviklet fra en bakterie, der vokser og formerer sig ved at spise bla. naturgas eller biogas skabt af bioaffald. Slutproduktet har form af et rødbrunt protein granulat. Efterspørgslen efter nye proteinkilder bliver kun større. Vi arbejder derfor også på at få det meget bæredygtige Uniprotein® godkendt til konsum i EU og den øvrige globale verden.
Kl. 14.40 Konfekture baseret på danske bælgfrugter ved Benjamin Jack Pedersen, founder og CEO Bælg
Små lækre hapsere baseret på danske råvarer og bælgfrugter. Hør historien om hvordan udviklingen af konfekt baseret på andre råvarer end mandler opstod og hvor langt virksomheden Bælg er kommet med forskellige produkter og smage.
Kl. 15.15 Udvikling af plantebaserede brød og kager ved Tonni Veise, R&D Manager Puratos
Puratos er en international virksomhed, som tilbyder innovative ingredienser og applikationer, og innovere sammen med kunderne inden for bageri, konditori og chokoladebranchen. Foredraget vil fortælle om de sidste nye plantebaserede ingredienser samt de gode gamle med udgangspunkt og fokus på deres egenskaber.
15.50 Smagsprøver plantebaseret flødekager, brød og kager samt hapsere.
Du finder printvenlig udgave af programmet her.